16.3.16

EL PROCÉS CONTINUA I AQUESTS SÓN ALGUNS DELS CAMINS...

IM/MACULADA CONCEPCIÓ
La dona del mirall
Sincronicitat simbòlica performàtica - 'El coratge de les creus'
Seminari DUODA - 21/04/2016 - La Panera (LLEIDA)
VESTIR I DESVESTIR COSSOS

Seminari DUODA - 07/05/2016 - La Bonne (BCN)
NÉIXER EN L'ACCIÓ: ITINERARIS DE RECERCA
16'30 a 19 h.



La creació d'aquesta performance resideix en un seguit de textos i trobades organitzades per DUODA. En ella faig ús del mirall com a símbol, la visió de la veritat i com a través d'aquesta visió una continua naixent. 

L'estímul d'aquesta observació de la veritat rau en la màcula i com veient-la de cares una pot trascendir i continuar naixent. L'element simbòlic que ha donat força a la decisió de prendre aquest camí i no un altre, ha estat la representació de l'església de Cadaqués de La Immaculada Concepció. Després de fets, sensacions i revelacions íntimes al llarg de tota una jornada i en relació al treball que vull dur a terme en aquest seminari, vaig estar convidada, de forma espontània i sorprenent, a visitar l'església i, en un moment determinat, trobant-me davant la representació, vaig ser informada que les pedres precioses que la coronen com si d'estels es tractés, només poden ser vistes resplandir i lluminoses quan et plantes al seu davant. Hi ha angles des dels quals la llum dels estels no pot ser vista. Hi ha angles des dels quals no ens encarem a la veritat. Hi ha un angle des del qual el que és, resplandeix, més enllà de la màcula i, potser, només a través.



MÍSTICA AUTOMOBILÍSTICA
Edició limitada en procés de creació
 Llançament i posada a la venta durant l'estiu del '16

Fanzine d'autoedició en procés de creació que sortirà a la venta - al costat d'un altre anomenat C O R i que fa referència al procés creatiu anterior a El coratge de les creus -durant l'estiu. Es podrà adquirir a través de la web piromanadargos.tumblr.com o bé a través d'altres mitjans, com ara fires d'art (On hi haurà altres treballs) o establiments, dels quals aniré informant. 


M(A)R - (E) - VELLES DEL NO - RES*
Exposició del procés creatiu 'El coratge de les creus'
al Museu de la Mediterrània de Torroella de Mongrí,
del 2/9 al 24/10 del 2016 (Comissariada per Mar Serinyà)


'El cos és l'instrument d'exploració del món, és la mesura a la qual referir totes les representacions de l'Univers' [Wanda Tommasi - Cosmos: la experiencia del cuerpo femenino en S. Weil]


La recerca d’aquesta investigació de metodologia experimental es basa en la immersió de l'artista en l'univers aquàtic i com les visions transcrites a través de les arts visuals i corporals són extensions interiors de l'espai exterior. És un joc de reflexes, on el que és microcòsmic i íntim traspassa esdevenint el coneixement intuïtiu del que és universal.

* Des del 10/5 fins a mitjans de juliol hi haurà una presentació mínima i plàstica d'aquest treball al Bar l'Escola (La Pera), al costat d'altres peces relacionades amb el meu viatge a Singapur i el projecte COR, anomenada: 'Entrega d'una recerca: no sé si això és una pera o la pera'.